STEM radionice HZTK za srednjoškolce

26.05.2022.


Program Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK) namijenjen srednjoškolskom uzrastu su STEM radionice za srednjoškolce. Ove godine, po prvi puta, program se provodi u Zadru u IN hostelu Zadar od 25. srpnja do 3. kolovozahttps://www.hicroatia.com/hostel/hi-hostel-zadar/ U okviru ovog programa predviđa se sudjelovanje 30 polaznika koji pohađaju srednju školu ali i onih koji su u prethodnoj školskoj godini završili 8 razred osnovne škole.

Osnovni cilj programa je razvijati tehničku pismenost učenika što uključuje multidisciplinarni pristup i aktivno sudjelovanje polaznika u izradi složenijih tehničkih tvorevina uz sigurno i pravilno korištenje opreme i alata za rad. Polaznici će izraditi projektni zadatak kroz radionice obrade materijala, elektronike, programiranja, robotičkih sustava i 3D modeliranja. Polaznici STEM radionica za srednjoškolce izrađuju složen projektni zadatak povezujući i unapređujući stečena znanja iz različitih područja tehnike. Nastava se održava u skupinama od oko 10 učenika. Naglasak je na individualnom radu, a način rada je prilagođen potrebama i pojedine skupine. Svaki polaznik razvija kreativnost, motoriku, kritičko mišljenje, samostalnost u istraživanju i zaključivanju te provodi svoje ideje u praksu.
Tehničke tvorevine koje će učenici izraditi su:
- Sorter i brojač kovanica – model tehničke tvorevine od šperploče, pleksiglasa i dijelova izrađenih na 3D pisaču, upravljan mikroupravljačkim sklopom
- stolni sat od šperploče
- privjesak za ključeve izrađen tehnologijom 3D ispisa

Slobodno vrijeme izvan radionica se organizira kroz različite sportske i zabavne aktivnosti, pod pedagoškim i liječničkim nadzorom. Osim kupanja i sportskih aktivnosti, polaznici će moći sudjelovati u karaokama, igranje na X-BOX-u, natjecanju u plesanju i drugo. Svi su polaznici osigurani tijekom cjelokupnog trajanja škole (u Hostelu, tijekom boravka na plaži te organiziranog prijevoza od Zagreba do Zadra i natrag).

Prijave

Pozivamo sve roditelje da prijave svog zainteresiranog srednjoškolskog člana obitelji za sudjelovanje u Programu STEM radionice za srednjoškolce u terminu od 25. srpnja do 3. kolovoza 2022. putem PRIJAVE
Osim osnovnih podataka koji se popunjavaju u google obrascu nužno je da popunite i obrazac: SUGLASNOST RODITELJA/SKRBNIKA.
Taj obrazac isprintajte, uredno popunite i potpišite. Možete ga skenirati i poslati na e-adresu voditelja programa: zvonimir.lapov@hztk.hr

Roditelji koji odluče poslati svoju djecu na Školu, svojim potpisom Prijave slažu se s uvjetima navedenima u Pravilniku o organizaciji radionica, škola i tečajeva u području tehničke kulture.


Cijena STEM radionica i plaćanje kotizacije – rok: 20. 7. 2022.

Trošak dijela programa potrebno je podmiriti polaznicima koji sudjeluju u programu i to u obliku kotizacije čiji je iznos:
• 2.500,00 kn – za cjelokupan program
• 2.000,00 kn – za cjelokupan program za djecu iz iste obitelji
• 1.200,00 kn – za radionice bez smještaja s ručkom i večerom
• 850,00 kn – za radionice bez smještaja s ručkom.
U cijenu kotizacije je uračunato: korištenje opreme i materijala za izradu tehničkih tvorevina, stručno vodstvo iskusnih voditelja, organizirani prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Zadar – Zagreb, smještaj učenika u trokrevetnim i četverokrevetnim sobama na bazi punog pansiona, pedagoško vodstvo, liječnički nadzor i osiguranje tijekom radionica i slobodnog vremena polaznika.

Kotizacija se plaća jednokratno i to nakon primitka povratne informacije o zaprimanju prijave u okviru upisne kvote, a najkasnije do 20. srpnja 2022.

Uplata kompletnog iznosa kotizacije:
Hrvatskoj zajednici tehničke kulture, Zagreb, Dalmatinska 12,
IBAN: HR6823600001101559470 (ZABA),
s naznakom: STEM_radionice_IME I PREZIME POLAZNIKA – kotizacija

Dodatne informacije:
Za dodatne informacije možete se obratiti voditelju programa STEM radionica za srednjoškolce:

Zvonimir Lapov-Padovan
mob: 091/933-1242
E-pošta: zvonimir.lapov@hztk.hr


STEM radionice za srednjoškolce

vrh stranice