Stručno usavršavanje učitelja i mentora u području automatike, 8.-10.12.2017.

16.11.2017.

Stručno usavršavanje učitelja i mentora u području automatike održat će se od 8. do 10. prosinca 2017. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Hrvatska zajednica tehničke kulture organizira programe osposobljavanja i usavršavanja učitelja tehničke kulture i mentora iz udruga sa svrhom kontinuiranog i trajnog usavršavanja učitelja i mentora u provedbi praktičnih radionica u različitim nastavnim, izbornim, izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima tehničke kulture te samostalnu pripremu učenika za natjecanja u području tehničke kulture (P katergorija Natjecanja mladih tehničara, Modelarska liga, Robokup...) i samim time unaprjeđenja kvalitete provođenja nastave i aktivnosti u području tehničke kulture. Hrvatska zajednica tehničke kulture održava stručna usavršavanja za odgojno-obrazovne djelatnike s područja cijele RH u Nacionalnom centru tehničke kulture ili u sklopu županijskih stručnih vijeća i to u obliku radionica, okruglih stolova, savjetovanja i seminara. Hrvatska zajednica tehničke kulture osigurava ljudske i materijalne resurse za provedbu usavršavanja te opremu za škole/udruge koje sudjeluju u pojedinim usavršavanjima, kako bi educirani učitelji i mentori nastavili provoditi programe tijekom cijele školske godine u svojim matičnim školama/udrugama. 

Vrijeme i mjesto održavanja: Nacionalni centar tehničke kulture, Kraljevica, 8.-10. prosinca 2017.
Voditelji: Robert Sedak (RIK Popovača) i Hrvoje Vrhovski (HZTK). Članovi Ocjenjivačkog i Državnog povjerenstva na Natjecanju mladih tehničara. 
Maksimalan broj polaznika: 21
Osnovni preduvjet za sudjelovanje u radionici je interes i provođenje radionica u području automatike u školi/udruzi u kojoj učitelj/ mentor djeluje te organizacija školskog natjecanja u području automatike. Prednost će imati učitelji koji su sudjelovali na 58. ili 59. natjecanju mladih tehničara u području automatike i dosad nisu sudjelovali u stručnom usavršavanju u području automatike u Nacionalnom centru tehničke kulture.

Istovremeno sa stručnim usavršavanjima u području automatike, održat će se  stručna usavršavanja u području elementarne robotike, modelarstva i radiokomunikacija. Više informacija o prijavi na radionicu elementarne robotike pronađite ovdje.  Detalji usavršavanja u ostalim područjima bit će objavljena na stranici Hrvatske zajednice tehničke kulture, u izborniku Najave radionica i druge aktivnosti. 
Hrvatska zajednica tehničke kulture će osigurati smještaj na bazi punog pansiona u Hotelu Kraljevica (dvokrevetne sobe) te kompletan materijal i opremu za provođenje radionica.
Polaznik radionice treba samostalno osigurati prijevoz do Kraljevice.
Dolazak je potrebno potvrditi Voditeljici Nacionalnog centra tehničke kulture na 091/465-6771 ili na biljana.trifunovic@hztk.hr
Uz navedene kriterije, Hrvatska zajednica tehničke kulture će voditi računa da su na radionice pozvani učitelje/mentore iz svih županija RH (1 polaznik po području po županiji). Ukoliko za pojedina područja ne bude interesa u pojedinim županijama, iz ostalih će se županija pozvati više učitelja/mentora.

vrh stranice