U Kraljevici održana XIV. ljetna škola pedagoga tehničke kulture

05.09.2014.

XIV. ljetnu školu pedagoga tehničke kulture organizirao je Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici od 17. do 27. kolovoza 2014. Škola je održana u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture te županijskim i gradskim društvima pedagoga tehničke kulture.

Programom škole bila su obuhvaćena sljedeća područja osposobljavanja: elektronika, robotika, upravljačka tehnika, osnove rada na CNC-stroju i 3D printeru, prometna tehnika kroz raketno i zrakoplovno modelarstvo, modelarstvo te predavanje i pomoć učiteljima pripravnicima pred stručni ispit. Na temelju evaluacijskih lista s prijašnjih škola, program škole podijeljen je u dva dijela. U prvih pet dana 21 je polaznika prošlo uvodne i jednostavnije dijelove programa prvenstveno prilagođene početnicima u tim područjima.

Na drugom, zahtjevnijem dijelu sudjelovalo je 6 sudionika. Uz učitelje iz osnovnih škola iz jedanaest društava pedagoga tehničke kulture, u školi je sudjelovalo i četiri učenika Modelarske sekcije Aerokluba Međimurje. Uz to što su izrađivali modele za predstojeća natjecanja iz raketnog i zrakoplovnog modelarstva, svojim modelarskim vještinama i znanjima pomagali su i starijim polaznicima škole.

Program elektronike i robotike vodili su Andreja Štancl i Franjo Pavlović, strojarstvo i osnove rada na CNC-strojevima, Strojarstvo - CNC strojevi - 3D printeri; dr. sc. Davor Antonić i Ivica Brenko, dipl. ing. el., Prometnu tehniku Leonardo Belović i Bojan Kranjec i modelarstvo Ivan Rajsz od 17. do 22. kolovoza, a od 23. do 27. kolovoza 2014. radionicu modelarstva vodila je Ana Majić. Silvana Svetličić priprema je za stručni ispit metodički praktikum.

Voditelji škole bili su Željko Medved, predsjednik i Ana Majić, dopredsjednica Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture.

vrh stranice