U ZTK Grada Splita obilježeni Svjetski dani Arduina 2024.

28.03.2024.

Kako bismo obilježili Svjetske dane Arduina, koji 2024. godine traju od 21. do 23. ožujka, u Zajednici tehničke kulture grada Splita za polaznike cjelogodišnjih radionica pripremljene su zanimljive aktivnosti. Neovisno o njihovom predznanju, svi su učenici savladavali sadržaje spajanja strujnih krugova.

Svjetski dani Arduina 2024. su trodnevni događaj, koji je organizirala Arduino zajednica i Arduino osnivači, a na kojem se kroz razna događanja u cijelom svijetu ljudima želi približiti Arduino tehnologija te pokazati što se sve može napraviti s tom tehnologijom.

Za početak su polaznici usvojili osnovne pojmove kao što su: dijelovi strujnog kruga, otvoreni i zatvoreni strujni krug, serijski i paralelni spoj trošila u strujnom krugu, simulatori za strujne krugove. Po završetku teorijskog dijela učenici su usvojena znanja praktično primijenili CircuitMess tehnologijom, a na popodnevnoj radionici automatike učenici su znanja praktično primijenili na Arduinu.

Navedene radionice pružile su učenicima odličan uvod u svijet automatike te su svi bili jako zadovoljni svojim izrađenim tehničkim tvorevinama. Radionice su održali stručna suradnica Lucija Andrea Skočić i vanjski suradnik Zajednice, Tomislav Parčina.


vrh stranice