Aktivnosti HSUZ-a u ožujku: uspješno okončan međunarodni projekt Učim poduzetništvo 5.0. i pripreme za županijske smotre

28.03.2024.

Ovaj mjesec uspješno je okončan projekt „Učim poduzetništvo 5.0“ kojemu je cilj bio potaknuti osnovne škole na osnivanje učeničkih zadruga te educirati nastavnike o poduzetništvu. Nositelj projekta bila je Agencija za odgoj i obrazovanje, a provela ga je s partnerima: tvrtkom Vinco Innovation specijaliziranom za inovacije te podršku poduzetnicima iz Norveške, Hrvatskim savezom učeničkih zadruga te dvjema školama iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije – Osnovnom školom Vođinci iz Vođinaca i Osnovnom školom „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Levanjske Varoši.

Projekt „Učim poduzetništvo 5.0“ osmišljen je sukladno propozicijama programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“ od Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova kao upravitelja programa i podržan sa 173.783,06 EUR financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP-grantova. Provedba projekta započela je u listopadu 2022. godine i trajala je 18 mjeseci. Kraj projekta uspješno je obilježen u Osijeku, završnom aktivnošću svih sudionika i partnera - sajmom 20 učeničkih zadruga – sudionica projekta te konferencijom s temom razvoja poduzetništva mladih. Veliko iskustvo stečeno radom i sudjelovanjem u ovom projektu HSUZ će iskoristiti za kontinuirano ulaganje u edukaciju voditelja i razvoj učeničkih zadruga u kontekstu suvremenih nastavnih procesa i edukacije, usmjeravanja i poticanja mladih u poduzetništvo.

Od ostalih aktivnosti tijekom ožujka, sve županijske Podružnice HSUZ-a provodile su aktivnosti pripreme županijskih smotri koje će se održavati od travnja do kraja lipnja u svim županijama. Provedeno je 11 kreativno tehničkih radionica na kojima je sudjelovalo 112 voditelja učeničkih zadruga iz sedam županija.

vrh stranice