Uspješna međunarodna predstavljanja hrvatskih inovatora krajem 2014. godine

23.12.2014.

U konkurenciji 700 inovacija iz 31 zemlje, na Međunarodnom sajmu inovacija IENA 2014 održanom u Nürnbergu, hrvatski su inovatori osvojili 13 medalja, a na 63. međunarodnom sajmu inovacija INNOVA 2014. u Bruxellesu, sedam predstavljenih hrvatskih inovacija osvojilo je pet zlatnih, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju. Zlato je na nirnberškom sajmu osvojila naprava za vezanje plovila u marini Karlovčanina Marka Vukovića, inovacija koja je već u serijskoj proizvodnji, a prvih 150 tisuća primjeraka prodano je u SAD i Europu. Na sajmovima inovacija u Kini hrvatski inovatori nagrađeni su sa šest medalja, a osam medalja dobili su u Južnoj Koreji.

Uspjeh u Belgiji: inovatori osvojili pet zlata, jedno srebro i jednu broncu

Na 63. međunarodnom sajmu inovacija INNOVA 2014. održanom od 13. do 15. studenog u Bruxellesu, sedam predstavljenih hrvatskih inovacija osvojilo je pet zlatnih, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju. Najviše pozornosti posjetitelja i ocjenjivačkog suda privukla je inovacija Puljanina Franca Žirovnika – Vertikalna eolska električna centrala za koju je dobio i zlatnu medalju. Zlatom su nagrađene i inovacije Senzor željezničkog kotača za metroe TIP ZK24–M Zvonimira Viduke i tvrtke ALTPRO iz Zagreba, Bioreaktorsko postrojenje za pročišćavanje komunalnih otpadnih voda Ðure Horvata iz tvrtke TEHNIX iz Donjeg Kraljevca.

Opširnije na stranici Udruge inovatora Hrvatske...


IENA 2014: 13 medalja domaćim inovatorima u Nürnbergu

U konkurenciji 700 inovacija iz 31 zemlje svijeta, hrvatski su inovatori osvojili 13 medalja na 66. međunarodnom sajmu inovacija IENA 2014 održanom u Nürnbergu. U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i uz potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske banka za obnovu i razvoj na svjetskom sajmu inovacija IENA u protekla četiri dana predstavljeno je 14 domaćih inovacija, a čak 13 je osvojio medalje. Zlato je na nirnberškom sajmu osvojila naprava za vezanje plovila u marini Karlovčanina Marka Vukovića, inovacija koja je već u serijskoj proizvodnji, a prvih 150 tisuća primjeraka prodano je u SAD i Europu.

Opširnije na stranci Udruge inovatora Hrvatske...

Inovatori uspješni u Kini i Južnoj Koreji

Šest medalja u Kini i osam medalja u Južnoj Koreji rezultat je to još jednog uspješnog nastupa hrvatskih inovatora na poznatim sajmovima inovacija održanima krajem studenoga 2014. u ovim dvjema državama. Hrvatski inovatori ondje su se predstavili u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske, a većina predstavljenih inovacija nagrađena je i najznačajnijim nagradama sajma.
Hrvatski izložbeni prostor na 10. međunarodnom sajmu inovacija u Seoulu posjetio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, koji je s hrvatskim izaslanstvom nazočio i otvorenju ovog sajma.

Opširnije na stranci Udruge inovatora Hrvatske...

vrh stranice