WorldSkills Croatia 2022.

13.05.2022.

Hrvatska zajednica tehničke kulture drugu godinu za redom sudjelovala je kao partner na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2022.  HZTK je kroz tri dana održala radionice izrade elektroničke značke kroz koje je prošlo više od 100  polaznika. Prvoplasirane učenike iz 9 područja tehničko - tehnoloških zanimanja,  HZTK nagradila je besplatnim STEM radionicama u trajanju od devet dana koje će se održati u IN hostelu Zadar.
WorldSkills Croatia u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih , kao najveći događaj u obrazovanju u Hrvatskoj održan je na Zagrebačkom velesajmu od 10. do 12. svibnja 2022. Nagrade HZTK koje uključuju besplatne STEM radionice dodijeljene su prvoplasiranim učenicima u području: stolar, multimedija, automehatronika, strojarske tehnike, CNC I CAD/CAM tehnologija, električne instalacije, izrada programskih rješenja, administracija IT sustava i robotika. Nagrade najboljima dodijelila je glavna tajnica HZTK Zdenka Terek.

Polaznici kroz radionice modelarstva, elektrotehnike, elektronike, 3D modeliranja i robotičkih konstrukcija radit će na projektnom zadatku i unaprjeđenju stečenih znanja iz različitih područja tehnike. Ovogodišnji zadatak je sorter kovanica upravljan Arduinom. Osim projektnog zadatka, polaznici modeliraju 3D objekt koji se izrađuje na 3D pisaču. Ova nagrada uključuje plaćeni puni pansion u trajanju od 9 dana u Zadru, plaćeni prijevoz i svu opremu i materijal za izradu projektnog zadatka. Osim radionica, u rasporedu je i kupanje i druženje uz razne društvene i sportske igre. Uz stručne voditelje radionica o polaznicima se brinu pedagoški voditelj i medicinska sestra.

Više o WorldSkillsu proćitajte  ovdje
vrh stranice