Završen Pazinski radioamaterski vikend za djecu i mlade

30.09.2016.

Hrvatski radioamaterski savez i Radioklub „Pazin“ po prvi puta organizirali su kamp za mlade pod nazivom "Pazinski radioamaterski vikend za djecu i mlade 2016". Kamp je obuhvatio dvije teme: radiooperator i amaterska radiogoniometrija. Polaznici kampa bili su učenici viših razreda osnovne škole iz Zadra i Pazina koji su željeli upoznati radioamaterizam i tehničku kulturu te oni koji već imaju iskustvo, ali su željeli proširiti svoje znanje. Kamp je proveden u Pazinu od 23. rujna do 25. rujna 2016. godine.

 

U kampu je sudjelovalo desetero učenika iz Pazina i Zadra koji su pod vodstvom mentora kroz tri dana upoznali radioamaterski svijet, a detaljnije su obradili dvije teme: radiooperator i amaterska radiogoniometrija.
Predavači i voditelji bili su iskusni Hrvoje Horvat 9a6xx, Franko Beroša 9a3dw, Marko Pernić 9a8mm i Marko Češić 9a6ncm, dugogodišnji radioamateri i voditelji projekata i edukacija.


Po završetku kampa polaznici su pristupili ispitu znanja, nakon čega su im svečano uručene diplome za uspješno sudjelovanje u kampu.


Predavanja i prezentacije održavale su se u prostorijama Radiokluba „Pazin“ i Društvenog Centra „Veli Jože“ Pazin, dok su praktični dio polaznici odrađivali na terenima u Tićanu i Bertošima.


Osim predavanja i radionica učenicima su organizirani i zabavni sadržaji poput kvizova, računalnih igraonica, tjelovježbe, razgledavanja starog dijela grada Pazina i projekcija radioamaterskih filmova s raznih ekspedicija i događanja kako bi im održali koncentraciju za učenje i rad.

Više informacija dostupno je na ovoj stranici Hrvatskog radioamaterskog saveza.

vrh stranice