Završena međunarodna izložba inovacija ARCA 2023.

19.10.2023.

Pokrovitelji su bili Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede i Državni zavod za intelektualno vlasništvo. Supokrovitelj je bio HAMAG – BICRO, partner izložbe TEHNIX d.o.o. dok su sponzori bili HS Produkt d.o.o. te Končar elektroindustrija d.d.
Na izložbi se predstavilo više od 200 inovacija i novih tehnologija iz gotovo svih područja ljudskog rada, od industrije do svakodnevnice, a koje su rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnog i javnog sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih tvrtki i start-up tvrtki iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Sjeverne Makedonije, Moldavije, Češka, Belgija, Kine, Irana, Poljske i Srbije. U sklopu izložbe prvi dan održao se Inovacijski forumi na temu; "Društvene znanosti kao pokretač socijalnih inovacija" kojim je moderirala prof. dr. sc. Elizabeta Ivičević Karas, prodekanica za znanost, inovacije, transfer znanja i cjeloživotno obrazovanje Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Opširnije pročitajte ovdje
Ovogodišnja 21. međunarodna izložba inovacija "ARCA 2023" svečano je otvorena u četvrtak, 12. listopada 2023. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Izložbu su organizirali Hrvatska zajednica inovatora uz suorganizatore Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu, Hrvatsku zajednicu tehničke kulture, IFIA – međunarodnu asocijaciju inovatora i Sveučilište u Zagrebu.
vrh stranice