Završetak zimskih radionica tehničkih aktivnosti ZTK Splita

12.01.2022.

Zimske radionice tehničkih aktivnosti ( robotike, modelarstva i elektrotehnike) provedene su u periodu od 27. prosinca 2021. do 5. siječnja 2022. godine, u prostorijama Zajednice tehničke kulture grada Splita , pod mentorstvom Elle Rinčić, stručne suradnice u ZTK grada Splita.
Radionice su se odvijale radnim danima, u prijepodnevnom terminu u trajanju od dva školska sata. Na radionicama robotike učenici su usvojili teorijska znanja o edukativnom robotu mBotu te su po završetku samostalno upravljali robotima koristeći sve dostupne naredbe u programu mBlock.

Na radionicama modelarstva i elektrotehnike učenici su savladali samostalno korištenje strojeva (ubodne pile, stolne bušilice), alata (brusilice), usvojili su tehniku lijepljenja, kao i teorijska znanja o procesu lemljenja, rukovanja lemilicom i pravilnog spajanja led dioda na tiskanu pločicu. Po završetku radionica učenici su „u rukama“ imali gotove proizvode proizašle iz vlastitih ideja – držače za mobitel/noćne svjetiljke s likovima po želji. Obje radionice održane su s ciljem popularizacije tehničkih aktivnosti među djecom, razvijanja motoričkih sposobnosti i poticanja kreativnosti – koji su na kraju i ostvareni. Učenicima su, za uspješno sudjelovanje na Zimskim radionicama tehničkih aktivnosti, 5. siječnja 2022. dodijeljene i diplome!

vrh stranice