Završile prijave na 14. Robokup

17.04.2021.


Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom od 2008. godine u neprekinutom nizu organizira Robokup - jedinstveno natjecanje iz elementarne robotike namijenjeno učenicima  osnovnih škola.

Ukupno je prijavljeno šest radova: četiri u kategoriji Mobilni robot i dva u kategoriji Stacionarni robot. Prijave su pristigle iz Čabra (Primorsko-goranska županija), Grada Zagreba, Stubičkih Toplica (Krapinsko-zagorska županija), Zadra (Zadarska Županija) i iz Bijele (Brčko Distrikt u BIH).
Budući da su prijave na Robokup – smotru elementarne robotike na daljinu završene, možemo pristupiti ocjenjivanju radova. Zbog skromnog broja radova, Organizacioni odbor odlučio je promijeniti način njihova vrednovanja.

Vrednovanje radova:
U kategoriji Mobilni robot prijavljena su četiri rada, a vrednovati će se glasanjem natjecatelja i Ocjenjivačkog povjerenstva:
Radovi se mogu pregledati ovdje
Prijavljeni natjecatelji/natjecateljske ekipe ne smiju glasati za vlastiti rad, pa će preostalim radovima, prema slobodnoj prosudbi, dodijeliti redni broj 1., 2. ili 3.
Rezultat glasanja (poredak radova) mentor će poslati na adresu e-pošte: bojan.floriani@hztk.hr
Ocjenjivačko povjerenstvo pregledati će sve prijavljene radove i glasanjem će izdvojiti tri rada, a od izdvojenih radova posebno će istaknuti jedan.

Glasanje počinje danom objave ovog teksta i traje do 26.travnja 2021.
Rezultati glasanja natjecatelja i Ocjenjivačkog povjerenstva biti će objavljeni 5. svibnja 2021.
U kategoriji Stacionarni robot prijavljena su dva rada. Zbog malog broja radova izostat će glasanje natjecatelja. Radove će vrednovati Ocjenjivačko povjerenstvo, a rezultat vrednovanja biti će objavljeni 5. svibnja 2021. Potvrde o sudjelovanju na 14. Robokupu – smotri elementarne robotike na daljinu i nagrade biti će dostavljene poštom na adresu mentora, nakon objave rezultata vrednovanja.
Odluku o dodjeli nagrada donosi Ocjenjivačko povjerenstvo temeljem rezultata vrednovanja. Nagrade nisu prenosive.
Zbog pandemije bolesti COVID-19 u 2020. godini nije bilo moguće održati županijsku razinu trinaestog Robokupa uživo, a državna razina četrnaestog Robokupa održat će se u prvoj polovini 2021. godine u obliku smotre radova na daljinu. Robotičari će svoje radove predstaviti putem mrežnih stranica Hrvatske zajednice tehničke kulture.

vrh stranice