Zimska škola informatike okupila najbolje mlade informatičare

07.02.2019.

Krapina je i ove godine, po 19 put ugostila najbolje mlade informatičare na 24. zimskoj školi informatike Krapina 2019. (ZŠI 2019.) koja je održana od 3. do 11. siječnja. Na ovoj tradicionalnoj zimskoj školi koju su organizirali Hrvatski savez informatičara (HSIN), Krapinski informatički klub i Srednja škola Krapina sudjelovala su 163 polaznika. Uz 30 učenika osnovnih i srednjih škola, najboljih mladih informatičara Hrvatske te članova udruga HSIN-a, u radu škole sudjelovala su i 133 polaznika iz Krapinsko-zagorske županije (od učenika, nastavnika, studenta do građana).

Na svečanosti otvaranja održanoj 4. siječnja 2019. polaznicima, predavačima, voditeljima i organizatorima pridružili su se i uvaženi gosti. Riječi dobrodošlice u ime domaćina i organizatora uputili su Ivica Rozijan, ravnatelj SŠ Krapina, Krunoslav Kranjčec, zamjenik predsjednika KRIK-a i Alen Spiegl, predsjednik HSIN-a. Otvaranju su nazočili i Bernard Gršić, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva, izaslanik predsjednika Vlade RH, Jasna Petek, zamjenica župana KZŽ, Zoran Gregurović, gradonačelnik Grada Krapine, Dubravka Oršanić, viša stručna savjetnica u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Darko Jureković, voditelj programa Oracle Academy. Svi su uzvanici potvrdili kako su znanja i vještine koje polaznici stječu na ZŠI, znanja za budućnost. Zimsku školu informatike 2019. otvorio je Josip Klepec, osvajač srebrnih medalja na srednjoeuropskoj i međunarodnoj informatičkoj olimpijadi 2018. godine.

Program ZŠI 2019. održan je u prostorima Srednje škole Krapina, a polaznicima je na raspolaganju bilo 7 učionica s više od 100 računala u kojima su polaznici kroz 19 radionice usvajali nova znanja iz algoritama, programskih jezika (C++, Logo, Python,…), izrade web stranica, osnova računala, interneta, robotike i dr.

Na ZŠI 2019. u Krapini sudjelovala su 19 predavača, a organizaciju su vodili Alenka Dogan Capan, voditeljica ZŠI 2019. za HSIN, Krunoslav Kranjčec, profesor SŠ Krapina i Stjepan Šalković, profesor SŠ Krapina, voditelji u ime domaćina.

Red. br.

Radionica

Predavači

Broj polaznika

Pohvaljeni

1.             

Algoritmi A

Josip Klepec, Vilim Lendvaj

8

Bartol Markovinović

2.             

Algoritmi B

Marin Kišić, Stjepan Požgaj

11

Fran Babić, Antonio Hohnjec, Boris Španić

3.             

Algoritmi C

Leonard Inkret, Josip Kelava

11

Luka Protulipac, Simeon Stefanović

4.             

Alice Java – animacije i igre

Dino Šalković

12

Natalija Celjak, Gabriel Licitar

5.             

Android programiranje

Tomislav Smrečki, Ivana Žužić

15

Karlo Košanski, Hrvoje Puljko, Martin Rukav

6.             

C++ početno programiranje

Ivan Avirović

8

Fran Baričević

7.             

C++/STL napredni

Ivan Avirović

14

Luka Raković, Alen Šćuric

8.             

Izrada igrica u Unity game engineu i C#-u

Kristijan Vulinović

5

Matija Bujanić

9.             

Linux/Mreže

Bojan Podgajski

7

Karlo Vučilovski

10.          

Logo

Luka Tomić

6

David Rihtar

11.          

Logo napredni

Ivana Žužić

6

Luka Cundeković

12.          

Obrada slike

Krešimir Varga

11

Marija Brezak, Jakov Ovčar

13.          

Početnici

Miljenko Hmelina

15

Vida Orehovec, Dora Skupnjak

14.          

Python

Luka Tomić

11

Alojzije Begović

15.          

Responzivni web

Stjepan Šalković

7

Dino Dolovčak

16.          

Robotika napredni

Filip Beleta

16

Alojzije Begović, Andrija Lovaković

17.          

Robotika početni

Filip Beleta, Dino Ilić

20

Lorena Bajić, David Janžek, Matija Štrok

18.          

Scratch

Miljenko Ilić

21

Matija Baričević, Nika Cundeković, Lovro Horvat

19.          

WEB stranice početni

Dino Ilić

6

Jurica Horvat

U slobodno vrijeme pozvani učenici i predavači pogledali su film Spiderman zahvaljujući Pučkom otvorenom učilištu Krapina koje im je doniralo ulaznice.

Na svečanosti zatvaranje ZŠI 2019. održanoj 10. siječnja svi sudionici dobili su priznanja za sudjelovanje, najbolji pohvale a predavači, organizatori i svi koji su pomogli održavanje ove zimske škole zahvale.
Svečanost zatvaranja svojim su prisustvom uveličali Ivan Vlainić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture, Denis Vincek, predsjednik ZTK Krapinsko-zagorske županije i Dragutin Kozina, zamjenik gradonačelnika Grada Krapine.

Ovaj program financira se iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Krapinsko-zagorska županija i Grad Krapina, kao i Oracle Hrvatska, Algebra, Pučko otvoreno učilište Krapina, Zozolly i PC-automati.

vrh stranice