Znanstveni piknik

27.09.2021.

10. jubilarni Znanstveni piknik održao se 24. i 25. rujna 2021. u perivoju dvorca Oršić, kod spomenika Matiji Gupcu u Gornjoj Stubici. Hrvatska zajednica tehničke kulture pripremila je i održala radionice izrade elektroničkih značaka, sudjelovalo je oko 160 polaznika. Radionice su održane poštujući sve preporuke za sprječavanje zaraze COVID-19.
Glavni cilj Znanstvenog piknika je popularizacija znanosti među širom populacijom s posebnim fokusom na najmlađe i tinejdžere. Manifestacija se u Hrvatskoj provodi već desetu godinu za redom te je strukturirana kao neformalno druženje, piknik znanosti, kulture i umjetnosti. Okosnica događanja su bili interaktivni znanstveno-edukativni pokusi, znanstveni show program, kratke prezentacije, edukativne radionice, a sve uz umjetničko-zabavni program. Organizator manifestacije je Udruga Profesor Baltazar, a partneri su Krapinsko-zagorska županija, Hrvatska akademska istraživačka mreža – CARNET, Institut Ruđer Bošković, FabLab, Hrvatska zajednica tehničke kulture i udruga Virtualci.

Petak, 24.rujna bio je dan predviđen za organizirane posjete škola a subota, 25. rujna,  za posjete građanstva. Svečano otvorenje manifestacije održalo se u petak, 24. rujna 2021. godine, s početkom u 13:00 sati. Okupljene je pozdravila izaslanica predsjednika RH Jadranka Žarković, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, pomoćnica ravnatelja Instituta Ruđer Bošković Ivanka Jerić, pomoćnik ravnatelja CARNET-a Tihomir Markulin, gradonačelnik Grada Donja Stubica Nikola Gospočić te u ime organizatora Davor Komerički.
vrh stranice