Foto natječaj "Moj dom"

25.03.2020.

 

Kako je to biti doma po cijele dane?
Kako izgleda i što se radi kod kuće u ovoj specifičnoj situaciji?
Što i kako možemo zabilježiti fotoaparatom ili mobitelom za povijest ili samo za uspomenu na ove posebne dane kada su članovi obitelji cijeli dan zajedno, kada je školsku ploču zamijenio tablet, a nastava se izvodi putem televizije?

Otkrivamo li nešto novo na što do sada uopće nismo obraćali pozornost, točkice na šalici za čaj ili svoje ime?  Jesmo li doma pronašli stare društvene igre s kojih je valjalo otpuhnuti prašinu? Tko se sjetio starih bakinih kuharica ili tatinih stripova? Glazba sve zove na ples – razgibavanje! Trosjed nam je premali za sve pred televizorom.

Što još?
Odlasci iz kuće, samo nužni, poput su napuštanja broda a dolasci natrag postaju spasonosni!
Dom i obitelj poprimili su nove vrijednosti za koje do jučer nismo marili. Koja je naša fotografska priča o domu, obitelji, radostima, tugama? Što možemo pokazati fotografijom? Jer, ona je oduvijek bila svjedok vremena. Neka i naša fotografija postane svjedok ovih trenutaka, naših neobičnih dana! Udružit ćemo ih na skupnoj izložbi i tako proširiti obitelj i dom na sve nas.

Krenite! Čekamo!

Svoje digitalne fotografije, najviše do 6 (šest) po autoru možete poslati do 27. travnja 2020. na e-mail adresu: predrag.bosnar@hrvatski-fotosavez.hr
Natječaj je otvoren svima.

Fotografije za izložbu odabrat će tročlani žiri kojega će imenovati organizator. Izložba će biti priređena u više izložbenih prostora u Hrvatskoj, kada to okolnosti budu dopustile.

Najuspješnijim autorima žiri će u ime organizatora dodijeliti nagrade.
Nagrade se sastoje od besplatnog sudjelovanja u fotoradionicama Hrvatskog fotosaveza u Lonjskom polju, sukladno mogućnostima, prema dogovoru i kada to okolnosti budu dopustile.

Očekujući vaše radove, srdačno vas pozdravljamo. Ostanite doma. Fotografirajte.

izlozba-moj-dom-prijavnica.docx
vrh stranice