Hrvatski fotosavez proveo Ljetnu fotoradionicu „Istra – ambijent, kulturna baština“ 2019.

01.08.2019.

Hrvatski fotosavez tradicionalno priređuje fotoradionice za djecu i mlade u Istri kontinuirano od 1997. godine. U Ljetnoj fotoradionici održanoj od 6. do 18. srpnja 2019. sudjelovalo je 23 djece i mladih iz Splita, Omiša, Vinkovaca, Našica i s otoka Hvara, zajedno s troje učitelja tehničke kulture iz osnovnih škola iz Splita, Omiša i s Hvara.

U gotovo dvotjednom programu prožetim cjelodnevnim radom, putovanjima u izrazito kreativnom okruženju, mladi su autori izrađivali svoj prvi fotoaparat - cameru obscuru, snimali s njom, izrađivali fotografije u fotolaboratoriju, upoznavali su bitne karakteristike digitalnog fotoaparata, ključne elemente kompozicija fotografske slike na snimanjima na dvadesetak različitih lokacija u Istri.

Sudjelovali su i u programima fotografija bez fotoaparata, izrađivali aplikacije na tekstilu, a ono što je izrazito važno, usvojili su socijalne kompetencije i znanja o hrvatskoj kulturnoj i prirodnoj baštini.

Suglasnosti za izvođenje programa odgoja, obrazovanja i osposobljavanja djece i mladeži u tehničkim, tehnološkim i informatičkim znanjima i vještinama, kao izbornih programa iz fotografske djelatnosti od V. do VIII. razreda osnovne škole, izdalo je Ministarstvo prosvjete i športa Republike Hrvatske Hrvatskom fotosavezu 9. lipnja 2000. godine.

Više fotografija s Ljetne fotoradionice „Istra – ambijent, kulturna baština“ možete pogledati ovdje.

vrh stranice