Kreativno - tehničke radionice

Hrvatska zajednica tehničke kulture niz godina provodi kreativno tehničke radionice s ciljem popularizacije tehničke kulture koje obuhvaćaju bogatu paletu aktivnosti: modelarstvo, elektrotehniku, robotiku, elektroniku, orijentaciju i komunikaciju, fotografiju itd. Potaknut interesom učenika i mentora tehničke kulture, voditelj kreativno-tehničkih radionica Bojan Floriani pripremio je zbirku radova pod nazivom „Skockane radionice“ koja je je ostvarena u suradnji s Hrvatskim fotosavezom.

Robot Skoc jedan je od omiljenih radova polaznika kreativnih tehničkih radionica. Doživio je raznovrsne inačice kao papirni robot s pokretnim rukama, elektronička značka sa svjetlećim očima, robot svjetiljka, robot hodač itd. S obzirom na njegovu popularnost, postao je i neslužbena maskota Hrvatske zajednice tehničke kulture, stoga je zbirka radova dobila naziv "Skockane radionice".

Zbirka sadrži radove koji objedinjavaju modelarstvo i elektrotehniku. Uvodni dio zbirke sadrži upute za rad na siguran način, prikaz alata i materijala potrebnih za izradu radova te opis rada s pojedinim alatima. Slijedi poglavlje o strujnim krugovima i prikazom elemenata strujnog kruga koji će biti korišteni u izradi radova. Poglavlje Skockani radovi sadrži detaljno opisane i fotografijama dokumentirane postupke izrade osam radova poput svjetleće čestitke, Robota šaralice, elektroničke značke, robota Skoca itd.

Zbirku radova Skockane radonice kao i sva ostala izdanja HZTK možete naručiti preko narudžbenice
ovdje


Više od 100 djece sudjelovalo u kreativno-tehničkim radionicama HZTK

30.01.2020.

Sukladno zadanom okviru kreativno - tehničkih STEAM radionica iz Škole radosti i znanosti Večernjeg lista, časopisa Radost i Hrvatske zajednice tehničke kulture tijekom siječnja 2020. godine mentori radionica Hrvatske zajednice tehničke kulture proveli su tri radionice u OŠ grofa Janka Draškovića i OŠ Trnsko iz Zagreba. U radionicama je sudjelovalo više od 100 djece drugog i trećeg razreda koja su napravili tri tehničke tvorevine: šišmiša, krijesnicu i Miniona.

vrh stranice