Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2016.

21.07.2016.

Hrvatska zajednica tehničke kulture poziva učenike osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se uključe u Ljetnu školu tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.
Škola će se održati u dva termina: od 30. lipnja do 09. srpnja 2016. te od 4. do 13. kolovoza 2016.
U Školi će ukupno sudjelovati 120 učenika, od kojih 19 nagrađenih učenika s nacionalnih natjecanja (Robokup, Natjecanje mladih tehničara i Modelarska liga).

Prijave za drugi termin se primaju do ispunjenja upisne kvote. 

Hrvatska zajednica tehničke kulture organizira Ljetnu školu tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture od 2008. godine. Osnovnoškolski program uključuje desetodnevne radionice u kojima učenici kroz različita područja tehničke kulture (modelarstvo, strojarske konstrukcije, elektronika, elektrotehnika, robotika…) te različite informatičke i kreativne programe izrađuju tehničku tvorevinu te ukrasne i uporabne predmete.
Za sve je polaznike Ljetne škole organizirana i izvanučionička radionica orijentacije u prirodi i komunikacije koja uključuje osnove rukovanja CB i PMR radiouređajem te osnove orijentacije u prirodi korištenjem zemljovida i kompasa, a provode ju licencirani instruktori iz Hrvatskog saveza CB radioklubova. Program je namijenjen učenicima osnovnoškolskog uzrasta, od 4. do 8. razreda.
Od 2011., u sklopu Ljetne škole pokrenut je i program za srednjoškolce s ciljem poticanja na upis tehničkih i proizvodnih fakulteta. Program je namijenjen učenicima koji su završili 8. razred ili pohađaju srednje nestrukovne škole, a imaju razvijen interes za robotiku, elektroniku, elektrotehniku, automatiku i programiranje.

TERMINI LJETNE ŠKOLE TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2016.

Osnovnoškolski program

  • Škola će se održati u dva termina: od 30. lipnja do 09. srpnja 2016. te od 4. do 13. kolovoza 2016. Prijave za drugi termin se primaju do ispunjenja upisne kvote. 

Srednjoškolski program

  • Škola će se održati 4. do 13. kolovoza 2016. Prijave se primaju do ispunjenja upisne kvote. 

OSTALE INFORMACIJE O LJETNOJ ŠKOLI TEHNIČKIH AKTIVNOSTI

Tijekom boravka u Kraljevici, učenici su pod stalnim pedagoškim i liječničkim nadzorom. Voditelji radionica su iskusni učitelji tehničke kulture koji godinama sudjeluju u programima izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture te su mentori učenicima na natjecanjima mladih tehničara.
Slobodno vrijeme izvan radionica je organizirano kroz različite sportske i zabavne aktivnosti također pod pedagoškim i liječničkim nadzorom. Nezaobilazne su i Ljetne igre bez granica u kojima će učenici moći pokazati i svoja umijeća u sportskim interpretativno/zabavnim disciplinama (u stolnom tenisu, karaokama, badmintonu, boćanju, sporoj vožnji bicikla, pikadu, nogometu…). Također, navečer su organizirane filmske, disco, X-box, Kinect i karaoke večeri u velikoj dvorani Nacionalnog centra tehničke kulture.
Smještaj i hrana su organizirani nasuprot Nacionalnog centra tehničke kulture u hotelu Kraljevica u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svi su učenici osigurani tijekom boravka u Nacionalnom centru tehničke kulture i tijekom organiziranog prijevoza od Zagreba do Kraljevice i natrag.

CIJENE, PRIJAVE I UPLATE

Cijena Škole je 2.500,00 kn (plativo u dvije rate). U cijenu kotizacije je uračunato:

  • organizirani prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Kraljevica – Zagreb
  • pedagoško vodstvo i liječnički nadzor tijekom škole i slobodnog vremena polaznika
  • korištenje opreme i materijala (radionički dio)
  • stručna obrada sadržaja prema programima iskusnih voditelja
  • smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi punog pansiona
  • korištenje sportskih terena i rekvizita
  • gledanje igranih i edukativnih filmova
  • kupanje uz nadzor voditelja.

Cijena za drugo dijete iz iste obitelji: 1500,00 kn (2000 kn po djetetu iz iste obitelji)
Cijena Škole (bez smještaja, s ručkom): 850,00 kn
Cijena Škole (bez smještaja, s ručkom i večerom): 1.200,00 kn

Uplate Hrvatskoj zajednici tehničke kulture, Zagreb, Dalmatinska 12 treba izvršiti do tjedan dana do početka izabranog termina i programa Ljetne škole u najviše dvije rate na IBAN broj HR6823600001101559470, Zagrebačka banka, s naznakom: „Ljetna škola tehničkih aktivnosti– kotizacija“.

PRIJAVNICA

Molimo dostavite ispunjenu, potpisanu i skeniranu prijavnicu mailom na adresu: biljana.trifunovic@hztk.hr ili faksom na broj: 051/282-420, najkasnije 14 dana prije početka izabranog termina. Prijavljenim učenicima javit ćemo se tjedan dana prije polaska u Kraljevicu radi dogovora o prijevozu i drugim potankostima. 

Imate li dodatnih pitanja o Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti, slobodno ih uputite radnim danom od 9.00 do 17.00 sati na: Biljana Trifunović, 091/465-6771; 051/282-418; biljana.trifunovic@hztk.hr

PROMOTIVNI MATERIJALI

Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2015.

Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2014.

Ostale informacije o Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti pronađite u izborniku Nacionalni centar tehničke kulture/Ljetna škola tehničkih aktivnosti.

vrh stranice