Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2018.

16.04.2018.

Ljetna škola tehničkih aktivnosti za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda bit će održana u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici u dva termina: od 2. do 11. srpnja i od 2. do 11. kolovoza 2018.
Termin u srpnju je popunjen. Prijave za drugi termin se primaju do ispunjenja upisne kvote, najkasnije do 4. lipnja 2018. 

Ljetna škola tehničkih aktivnosti je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti u Republici Hrvatskoj jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece i mladih u različitim područjima tehničke kulture, a Hrvatska zajednica tehničke kulture je organizira od 2008. godine.

Ljetna škola tehničkih aktivnosti za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda bit će održana u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici u dva termina: od 2. do 11. srpnja i od 2. do 11. kolovoza.

U Školi će sudjelovati 120 djece od 5. do 8. razreda osnovnih škola iz različitih krajeva Republike Hrvatske:

 • nagrađeni učenici na nacionalnim natjecanjima koja organizira HZTK (60. natjecanje mladih tehničara, Modelarska liga i Robokup)
 • učenici iz različitih županija Republike Hrvatske prema pozivu na prijavu.

Nastava se održava u skupinama do 15 učenika u kojima je omogućen individualni rad, a način rada je prilagođen potrebama i interesima pojedine skupine. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju, a sve to u vrhunskim uvjetima koje omogućuje Nacionalni centar tehničke kulture.

Programi Ljetne škole ostvaruju se izradom projektnih zadataka. Učenici će sudjelovati u radionicama: modelarstva, elektrotehnike, robotičkih konstrukcija, automatike, tehnologije 3D ispisa, brodomaketarstva, samogradnji kajaka i kajakaštva, te u kreativnim radionicama. U tim radionicama učenici će izraditi: Pametni automobil, Zidni sat s motivom automobila ukrašen tehnikom pirografije, Elektroničku značku s motivom iz područja automobilizma, Personaliziranu tehničku tvorevinu izrađena tehnologijom 3D ispisa, Mini kajak i Maketu broda.
Suradnici u provedbi radionica Škole bit će Hrvatski kajakaški savez, Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva, Hrvatski savez brodomaketara i Kajakaški savez Zagreba.

Voditelji radionica su iskusni učitelji tehničke kulture koji godinama sudjeluju u programima izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture te su mentori učenicima na natjecanjima mladih tehničara.
Tijekom boravka u Kraljevici, učenici su pod stalnim pedagoškim i liječničkim nadzorom.
Svi su učenici osigurani tijekom cjelokupnog boravka u Kraljevici (u Nacionalnom centru tehničke kulture, tijekom organiziranog prijevoza od Zagreba do Kraljevice i natrag te tijekom boravka na plaži).

Smještaj

Smještaj na bazi punog pansiona je organiziran nasuprot Nacionalnog centra tehničke kulture u hotelu Kraljevica u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

Slobodno vrijeme

Slobodno vrijeme izvan radionica je organizirano kroz različite sportske i zabavne aktivnosti također pod pedagoškim i liječničkim nadzorom. Uz odlazak na plažu i kupanje, za sve je učenike organizirana sportska obuka u kajaku i kanuu pod vodstvom licenciranih voditelja i trenera Kajakaškog saveza Zagreba. Uz navedene slobodne aktivnosti, nezaobilazne su i Ljetne igre bez granica u kojima će učenici moći pokazati i svoja umijeća u sportskim/interpretativno/zabavnim disciplinama (u stolnom tenisu, karaokama, badmintonu, boćanju, pikadu, nogometu…). Također, navečer su organizirane filmske, disco, X-box, Kinect i karaoke večeri u velikoj dvorani Nacionalnog centra tehničke kulture, a učenicima je u slobodno vrijeme na raspolaganju informatička učionica.

Prijava – rok prijave: 4. 6. 2018.

Termin u srpnju je popunjen. Prijave za drugi termin se primaju do ispunjenja upisne kvote, najkasnije do 4. lipnja 2018. 

Cijena Škole je 2.500,00 kn (plativo u dvije rate i to nakon primitka povratne informacije o zaprimanju prijave, a najkasnije tjedan dana prije termina Škole).

U cijenu kotizacije je uračunato:

 • organizirani prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Kraljevica – Zagreb
 • pedagoško vodstvo i liječnički nadzor tijekom škole i slobodnog vremena polaznika
 • korištenje opreme i materijala (radionički dio)
 • stručno vodstvo kajakaške obuke
 • stručna obrada sadržaja prema programima iskusnih voditelja
 • smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi punog pansiona
 • korištenje sportskih terena i rekvizita
 • gledanje igranih i edukativnih filmova
 • kupanje uz nadzor voditelja.

Cijena za drugo dijete iz iste obitelji: 1.500,00 kn
Cijena Škole (bez smještaja, s ručkom): 850,00 kn
Cijena Škole (bez smještaja, s ručkom i večerom): 1.200,00 kn

Prijave se primaju do ispunjenja upisne kvote, najkasnije do 4. lipnja 2018.
Osim osnovnih podataka koji se popunjavaju u google obrascu nužno je da popunite i obrazac: OVJERA RODITELJA/STARATELJA.
Taj obrazac isprintajte, uredno popunite i potpišite.
Možete ga skenirati i poslati na e-poštu nctk@hztk.hr ili preporučeno na adresu:
Nacionalni centar tehničke kulture
Ul. Josipa Juraja Strossmayera 32,
51262, Kraljevica

Dodatne informacije

Nacionalni centar tehničke kulture Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
Tel: +385(0)51/282-418, mob: 091/465-6771
E-pošta: svijetlana.grubisic@hztk.hr, nctk@hztk.hr

Nacionalni centar tehničke kulture
Ljetna škola tehničkih aktivnosti

vrh stranice