Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2023. - u tijeku

19.07.2023.


 

Ljetna škola tehničkih aktivnosti (nagrada najuspješnijim mladim tehničarima ) Hrvatske zajednice tehničke kulture, održat će se u Selcu od 19. do 28. srpnja. To je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti u Republici Hrvatskoj jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece i mladih u različitim područjima tehničke kulture. Nastava se održava u skupinama od oko 10 učenika u kojima je omogućen individualni rad, a način rada je prilagođen potrebama  pojedine skupine. Učenici tijekom Ljetne škole upoznaju svojstva materijala, sigurno se koriste alatima i opremom izrađujući tehničke tvorevine, provode svoje ideje u praksu, razvijaju kreativnost, motoriku te samostalnost u zaključivanju. 

 

 Projektni zadaci izrade tehničkih tvorevina obuhvatit će modelarstvo, elektrotehniku, tehnologiju 3D ispisa, robotičke konstrukcije i automatiku, a glavni zadatak bit će izrada pametnog solarnog auta.

Voditelji radionica bit će iskusni učitelji tehničke kulture koji godinama sudjeluju u programima izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture te su mentori učenicima na Natjecanjima mladih tehničara.
Tijekom boravka učenici će biti pod stalnim pedagoškim i liječničkim nadzorom.

U slobodno vrijeme HZTK će učenicima ponuditi rekreativne i zabavne aktivnosti, odlazak na plažu i kupanje također pod pedagoškim i liječničkim nadzorom. Svi učenici će biti osigurani tijekom cjelokupnog boravka u Ljetnoj školi i organiziranog prijevoza od Zagreba do Selca i natrag. Broju učenika na Ljetnoj školi 2023. bit će 30, stoga se zainteresirani učenici trebaju što prije prijaviti za sudjelovanje.

Prednost u prijavi imaju prvoplasirani učenici na 65. natjecanju mladih tehničara, pobjednici Modelarske lige i Robokupa kojima HZTK osigurava besplatno sudjelovanje, a zatim učenici koji će prvi poslati prijavnicu. Nagrađeni učenici sa 65. natjecanja mladih tehničara moraju se prijaviti do 15. lipnja ako žele sudjelovati u Ljetnoj školi jer u protivnom gube pravo na besplatno sudjelovanje.

Cijena Ljetne škole i plaćanje kotizacije nakon potvrde voditelja programa o sudjelovanju – rok: 7. 7. 2023.
Cijena Ljetne škole je 332,00 eura (plativo u dvije rate). Cijena za drugo dijete iz iste obitelji je 200,00 eura. U cijenu kotizacije je uračunato: korištenje opreme i materijala za izradu tehničkih tvorevina, stručno vodstvo iskusnih voditelja, organizirani prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Selce – Zagreb, smještaj učenika u šesterokrevetnim sobama u Hostelu Karlovac u Selcu na bazi punog pansiona, pedagoško vodstvo, liječnički nadzor i osiguranje tijekom radionica i slobodnog vremena polaznika.

Uplata kompletnog iznosa kotizacije Hrvatskoj zajednici tehničke kulture, Zagreb, Dalmatinska 12, se obavlja nakon potvrde voditelja Ljetne škole o sudjelovanju, a najkasnije do 7. srpnja 2023. na IBAN broj: HR6823600001101559470 (ZABA), s naznakom: Ljetna škola_IME I PREZIME UČENIKA – kotizacija.

Dodatne informacije:
Za dodatne informacije možete se obratiti voditelju Ljetne škole Danijelu Šimuniću radnim danom od 9:00 do 15:00 sati putem e-pošte: danijel.simunic@hztk.hr ili mobitelom na broj 098/386 632.
Arhiva dosadašnjih Ljetnih škola dostupna je na: https://www.hztk.hr/ljetna-skola-tehnickih-aktivnosti.aspx

vrh stranice