Otvoren XI. ljetni kamp tehničkih vještina za djecu i mlade "Jarun 2010."

07.07.2010.

Zagrebačka zajednica tehničke kulture i ove godine organizira ljetni kamp za djecu od 12 - 15 godina.

Od 5.  do 24. srpnja 2010. u tjednim smjenama u trajanju od 6 dana na prostoru Kanu kluba "Končar", Kajakaški prilaz bb na Jarunu, provodit će se programi tehničke kulture kroz radionice koje obuhvaćaju građevinsko modelarstvo, raketno modelarstvo, automodelarstvo, kreativne radionice, astronomiju, speleologiju, fotografiju, prometnu kulturu i karting.

Početak Ljetnog
kampa u Zagrebu 2010.Kamp je, u svojstvu izaslanika glavnog pokrovitelja, gradonačelnika Grada Zagreba, svečano otvorio gospodin Ladislav Prežigalo ujedno predsjednik Zagrebačke zajednice tehničke kulture. Otvorenju su prisustvovali ugledni predstavnici Grada Zagreba, nadležnih gradskih ureda, Policijske uprave zagrebačke, Čistoće - podružnice Zagrebačkog holdinga, koji su glavni partneri kampa. Sponzori kampa su PBZ, Cedevita i Kraš.

Kapacitet Kampa je tridesetak djece po smjeni, a o njima 24 sata dnevno brinu voditelji programa ZZTK. Boravak i prehrana na Kampu besplatni su uz kotizaciju od 100 kuna za 6 dana. Za Kamp se, u pravilu, prijavljuju djeca koja su stalni ili povremeni korisnici programa tehničke kulture u Gradu Zagrebu, djeca branitelja i školarci koje njihova osnovna škola nagrađuje za izvrsnost koju su iskazali tijekom nastavne godine.

Tijekom boravka učenika na Jarunu organizirana su zanimljiva predavanja i prezentacije vezane uz zaštitu okoliša, obnovljive izvore energije i prevenciju društveno neprihvatljivog ponašanja. Djeca biraju programe u kojima žele sudjelovati, a za sve je predviđeno i veslanje, plivanje, športski ribolov, društvene igre uz logorsku vatru, sport i rekreacija te dramska radionica. Na području Kampa postavljeno je reciklažno dvorište za zbrinjavanje otpada koji djeca odvajaju prema prirodi otpada i odlažu u odgovarajuće kontejnere koje je postavila zagrebačka Čistoća.

Okupljanje učenika u Ljetnom kampu u Zagrebu, 2010.Atraktivne sadržaje nude i članice ZZTK: Zagrebački savez tehničkih djelatnosti na vodi (ujedno domaćini Kampa) Zagrebački astronomski savez, Zagrebački zrakoplovno-tehnički savez Rudolfa Perešina, Zagrebački karting savez, Zagrebački fotokino savez, Karting kluba GB i partneri: Speleološki odsjek planinarskog društva "Željezničar" iz Zagreba, PU Zagrebačka i razvojni sektor Čistioće.

Kontakt za detaljnije informacije:
Zagrebačka zajednica tehničke kulture, www.zztk.hr; zajednica@zztk.hr
tel. 01/ 4612 – 514; 01/ 4618-804; faks. 01/ 4612-543
Ivan Lalić (098/468-340)

vrh stranice