Poziv za prijavu nastupa na Salonu inovacija u Ženevi 2016.

10.02.2016.

Udruga inovatora Hrvatske i Hrvatska zajednica tehničke kulture organizatori su ovogodišnjeg 22. po redu sudjelovanja hrvatskih inovatora na 44. međunarodnom Salonu inovacija u Ženevi od 13. do 17. travnja 2016. Ženevski salon inovacija najprestižniji je godišnji skup inovatora iz cijelog svijeta. Rok prijave je 29. veljače 2016.

 

I na ovogodišnjem salonu očekuje se više od 50 000 posjetitelja među kojima su, već tradicionalno najveći broj poslovnih posjetitelja - više od 60%.

Salon se održava na osam i pol tisuća četvornih metara, a sudjelovati će inovatori iz pedesetak država sa svih kontinenata, koje će predstaviti više od tisuću inovacija. Na izložbi sudjeluje i 20 nacionalnih zavoda za intelektualno vlasništvo (Patentnih ureda) .

Ovogodišnje inovacije ocjenjivat će međunarodni ocjenjivački sud kojeg čine više od 75 stručnjaka , među kojima i predstavnik Hrvatske.

Plan je Udruge inovatora Hrvatske predstaviti do 20 inovacija.

Kriterij odabira su inovacije koje su svojom kvaliteom ili inventivnom razinom, a prema ocijeni stručnjaka, tržišno izgledne uz naglasak na sve posebnosti pojedine inovacije.

Rok prijave je 29. veljače 2016., a za više informacija pogledajte ovu stranicu Udruge inovatora Hrvatske.

vrh stranice