Promocija jedriličarskog modelarstva i promotivno jedrenje

18.12.2020.

Hrvatski jedriličarski savez u suradnji s Jedriličarskim klubom Istra nastavlja promociju tehničke kulture, prenošenje znanja i iskustava sa starijih mentora na djecu i mlade, edukaciju i usvajanje osnovnih znanja i vještina za korištenje radio upravljanih jedrilica djece i mladih, početno i napredno promotivno jedrenje uz organizirani program jedrenja.
Nakon poduže pauze i zadnjeg susreta u veljači na „Maškaranoj regati“, Hrvatski jedriličarski savez nastavlja druženje  s djecom i mladima jedriličarskog kluba Istra iz Lovrana. Razlog tomu jest obnavljanje flote modela DF65 te unaprjeđenje programa jedriličarskog modelarstva JK Istra. Kroz program jedriličarskog modelarstva i suradnje Hrvatskog jedriličarskog saveza i Hrvatske zajednice tehničke kulture, JK ISTRA uručena su četiri DF65 modela za održavanje i širenje sekcije jedriličarskog modelarstva.

Promociju je vodio svjetski prvak i mentor jedriličarskog modelarstva Zvonko Jelačić koji je nakon uvodnog predavanja teoretskih osnova jedriličarskog modelarstva nadgledao nadmetanje mladih jedriličara JK Istra na moru i prenosio im znanja stečena na europskim i svjetskim natjecanjima. Kako bi doživljaj nadmetanja imao osjećaj prave regate, nakon promotivnog jedrenja dodijeljena su odličja za najspretnije jedriličare JK ISTRA LOVRAN. Promocija i promotivno jedrenje održano je uz poštivanje svih epidemioloških mjera.
vrh stranice