STEM ljeto u ZTK tradicionalno počelo LEGO radionicama

28.06.2024.

U srijedu i četvrtak, 26. i 27. lipnja Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije održale su četiri LEGO igraonice i četiri radionice LEGO obnovljivi izvori energije, što je označilo početak STEM ljeta u ZTK.

Na LEGO igraonicama najmlađi su sastavljali razne modele od kockica prema svojim idejama, a dio njih je sastavljao LEGO modele pomoću pripremljenih nacrta.
Stariji polaznici (učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole) sudjelovali su na LEGO radionicama “Obnovljivi izvori energije”. Na radionicama polaznici su razvijali vještine praćenja tehničkog nacrta, osnove električnog strujnog kruga, praktičnu primjenu vjetrogeneratora, solarne ploče, te punjenje akumulatora i baterija mehaničkim putem.

STEM ljeto u ZTK organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u tehničkoj radionici koja se nalazi u sklopu Centra za djecu, mlade i obitelji Dubrovnik (Obala Pape Ivana Pavla II 44a) – bivši Centar za mlade Dubrovnik.
vrh stranice